Tampereen kansainvälisen koulun koulun esittelykuva

Tampeeen Kansainvälisen Koulun Vanhempainyhdistys

Yhdistyksen tehtävä

Tampereen Kansainvälisen Koulun Vanhempainyhdistys tukee koulua sen opetustehtävässä. Yhdistys tukee mm. leirikouluja ja retkiä ja järjestää tapahtumia joissa opettajat, vanhemmat ja koululaiset voivat paremmin tutustua toisiinsa. Yhdistyksen toiminnan päämääränä on luoda ja ylläpitää "Amurin henkeä", jotta koulu on viihtyisä ja turvallinen paikka kaikille. Koulun nimi on ollut Amurin koulu sen perustamisesta, v. 1953-1954 saakka, kunnes vuonna 2012 Amurin koulun viralliseksi nimeksi tuli Tampereen kansainvälinen koulu - Finnish International School of Tampere. Näin kavereiden kesken kutsumme koulua edelleen 'Amurin kouluksi' historiallisista syistä, ja ennen kaikkea sen vuoksi, että se sijaitsee Amurin kaupunginosan sydämessä.

Tukea eri toimintoihin

Suurin taloudellinen tuki on viime vuosina annettu 6-luokkalaisten Englantiin suuntautuneille leirikouluille. Koulun ja vanhempien kasvatustehtävää on tuettu järjestämällä luento- ja keskustelutilaisuuksia ajankohtaisista aiheista. Koulun liikuntapäiviin ja -tunteihin on osallistuttu maksamalla kuljetuksia ja hankkimalla varusteita.

Vanhempainyhdistys on tarjonnut teatteri- ja musiikkiesityksiä koululaisille. Koululle on ostettu musiikkilaitteita ja urheiluvälineitä, joita on myös yhdistyksen varoin huollettu. Koulun pihassa on vieraillut KiekkoBussi, jossa on teroitettu kaikki koulun luistimet ja jossa myös sai teroituttaa omat luistimensa pientä korvausta vastaan.

Remonttia odoteltaessa koulun viihtyisyyttä lisättiin hankkimalla luokkiin uudet raikkaat verhot. Lisäksi yhdistys lahjoittaa joka kevätjuhlassa jokaiselle luokalle kaksi tsemppistipendiä, sekä ruusut koulunsa päättäville 9-luokkalaisille.

Varainkeruu

Varoja vanhempainyhdistys kerää tapahtumien yhteydessä, ja vapaaehtoisella jäsenmaksulla. Halloween-juhla on menestynyt vuosi toisensa jälkeen yhä paremmin ja se on houkutellut synkkänä lokakuun iltana koululle niin ala- kuin yläkoululaisia sankoin joukoin. Talvella, ystävänpäivän tienoilla koululla järjestetty kansainvälisyystapahtuma on myös jo muodostunut perinteeksi. Vanhempainyhdistys on kartuttanut kassaansa myös myymällä teatterilippuja ja järjestämällä vuosittain kouluvalokuvauksen.

Tule mukaan!

Toivoisimme mahdollisimman monen vanhemman osallistuvan tavalla tai toisella yhdistyksen toimintaan. Uusia ideoita tarvitaan niin varojen hankintaan kuin tapahtumien järjestämiseen. Pienikin apu otetaan suurella kiitollisuudella vastaan! Jos olet kiinnostunut, soita tai lähetä sähköpostia yhdistyksen puheenjohtajalle Mervi Laaksoselle osoitteeseen mervi.laaksonen[at]kotiposti.net. Yhdistystä voi tukea vapaaehtoisella jäsenmaksulla, joka maksetaan yhdistyksen tilille FI53 5731 0320 0092 31. Vuosittainen jäsenmaksu on 20 euroa tai muu sopivaksi katsomanne summa/perhe.