Linkkivinkit

Aikuisille

- Tampereen seudun TVT-portaali

- Tampereen kaupungin perusopetuksen ylläpitämä Mediakoulu tarjoaa mediapajoja, koulutuksia, esittelyitä ja näyttelyitä. Mediapedagogilta voi myös varata opetusteknologiaa (esimerkiksi iPod Touch:ja) luokkaan sekä mediapedagogin omalle koululle pitämään mediapajoja.

- Tampereen kaupungin eVarikon henkilökunta toimii opettajien tukena e-oppimiseen, mediakasvatukseen ja opetusteknologian käyttöön liittyvissä kysymyksissä.

- Opetushallituksen ylläpitämät verkkosivut sisältävät
tvt -koulutusmateriaalia opettajille: KenGuru

- Opetusmateriaalia verkossa: Edu.fi - Linkkiapaja

- Kamerakynäpakka: 52 tapaa käyttää videokameraa opetuksessa

- Ohjeita MovieMaker-ohjelman käyttöön

- Viisaasti verkossa: Mannerheimin lastensuojeluliiton julkaisema opas vanhempainillan ja oppituntien vetäjälle

- Mannerheimin lastensuojeluliitos julkaisu Meidän media - ohjaajan opas alle 10-vuotiaiden lasten mediakasvatukseen

- MOLLA: Saimaan mediakeskuksen Molla (media, osallisuus, lapsi) on Opetushallituksen rahoittama hanke oppimisympäristöjen kehittämiseen. Se tarjoaa päiväkodeille esiopetukseen, mutta myös kaikenikäisille lapsille ja ryhmille mediapajoja sekä tukea mediamaailmaan tutustumiseen.

- OVI: Oppimispelit ja virtuaalimaailmat - koordinointihanke on Opetushallituksen rahoittama hanke oppimispelien ja virtuaalisten ympäristöjen kehittämiseen. Sivuilla oppimispelejä eri oppiaineisiin ja koulutasoihin.

-Tietoturvakoulu: tietoturvaan liittyvää materiaalia opettajille, oppilaille ja vanhemmille. Esimerkiksi alakouluille sopiva tarina Loputon metsä, joka kertoo Internetin käytöstä ja yläkouluun sopiva Nettietsivät-tehtäväpaketti.

- HIIRIPIIRI: Pelastakaa Lapset ry: ja TIEKEn kehittämä toimintamalli, joka ohjaa lapsia turvalliseen tietoyhteiskuntaan ja mediataitojen kehittymiseen. Sivut sisältävät asiantuntijoiden kehittämiä, ilmaisia oppimistehtäviä sekä ohjeita ja vinkkejä kasvattajalle.

- Kukakumma Muumaassa - vuorovaikutteinen lasten satuseikkailu ja tietokonepeli

- Pirkanmaan kirjastokissa KIRJATTI: esiopetusikäisille suunnattu pelillinen mediakasvatusmateriaali

- Tampereen kaupungin museokoira MUSTI

- Amurin työläismuseokortteli

Lapsille

- Pikku kakkonen (yle.fi)

- Kirjallisuutta ja kielileikkejä lapsille lukunalle Kaarlo Karhun seurassa. Sopii myös esiopetukseen.

- Liikenneturvan tarjoamissa harjoituksissa seikkaillaan Turvapupun kanssa.

- Kirjatin mediamatka

- Maatilapeli - turvallisuutta lapsille