Tervetuloa Virta-hankkeen sivuille!

Sivuilta löydät paljon tietoa etäopetuksesta: tuntitallenteita, teknisiä ratkaisuja, ohjeita ja seminaariesityksiä.

Tampereen ja Turun Virta-hankkeiden yhdessä kokoama Etäopetusopas löytyy osoitteesta http://etaopetusopas.wikispaces.com Oppaasta löytyy monipuolisesti tietoa verkkokokousjärjestelmän avulla toteutettavasta etäopetuksesta, niin pedagogiikan, tekniikan kuin hallinnonkin näkökulmasta. Kannattaa tutustua!

Jos kuntanne suunnittelee etäopetuksen järjestämistä myös oman kunnan ulkopuolelle, voitte tarvittaessa katsoa esimerkin kahden kunnan välisestä sopimuksesta etäopetuksen ostamisesta. Tällaista sopimusta on käytetty Tampereella vuodesta 2009 alkaen.

Opetus-välilehdeltä löytyy videoita etäopetuskokemuksista, uusimpana (tammikuu 2013) islamin etäopettajan haastattelu.

Tutkimustietoa saksan etäkerhoista: Hanne Stedtin gradu (maaliskuu 2012) ja sen suomenkielinen tiivistelmä.

Virta-hanke on päättynyt vuoden 2012 lopussa eikä näitä sivuja enää päivitetä.

”Etäopetuksessa näkee toisia oppilaita videon kautta ja se on hauskaa.”
(oppilas, 8.lk)

Ajankohtaista Virtaa-blogi