Leinolan koulu
Leinolan koulu sijaitsee Tampereen itäosassa, lähellä Kangasalan rajaa. Oppilaat asuvat Holvastin, Leinolan ja Risson alueella.

Koulussa opiskelee 320 oppilasta luokilla 1-6, opetusryhmiä on 15. Yleisopetuksen luokkien lisäksi Leinolassa toimii yksilöllisen erityisopetuksen luokka 1-6 D.

Lisäksi koulussa on neljä esiopetusryhmää Leinolan, Orimuksen ja Vehmaisten päiväkodeista, yhteensä 84 eskaria. Joustavaa esi- ja alkuopetusta Leinolassa toteutetaan ensimmäistä lukuvuotta.

Koulu koostuu kahdesta rakennuksesta, vuonna 1993 valmistuneesta ja moneen kertaan laajennetusta päätalosta sekä pihaan v. 2002 nousseesta lisärakennuksesta, joka sai jatko-osan kesällä 2014. Päätalon toisessa päässä toimii Orimuksen päiväkoti sekä Leinolan nuorisokeskus.

Henkilökuntaa koulussa on yhteensä n. 40, tämän lisäksi päiväkodin ja nuorisokeskuksen työntekijät.

koulu2
Leinolan koulun päärakennus

Toiminta-ajatus
Leinolan koulun toiminta-ajatuksena on oppilaan kasvaminen ahkeraksi, suvaitsevaiseksi ja vastuuntuntoiseksi yhteisön jäseneksi, joka ottaa toiset huomioon, sisäistää hyvät tavat ja käyttäytyy niiden mukaan. Oppilasta innostetaan oppimaan ja luottamaan omiin kykyihinsä.

Toisena toiminta-ajatuksena on KKK eli koko koulu kasvattaa. Tämän toiminta-ajatuksen toteuttamisesta koulu sai keväällä 2014 Tampereen kaupungin Kehittäjäpalkinnon ”esimerkillisestä ja kehittämissuuntautuneesta työstä”.

Leinolan koulussa painotetaan laadukasta perusopetusta. Opetuksen ja oppimisen ilmapiirissä pyritään tukemaan myönteistä oppimiskäsitystä, oppimisen iloa ja positiivista vuorovaikutusta.