Tampereen ammattiopisto

 

ASEPTIIKAN PERUSTEET

 

SISÄLTÖ
1. Sairaalainfektiot
1.1 - yleistä
1.2 - historiaa
1.3 - tilanne tänään
2. Ihminen infektioiden levittäjänä
 

2.1 tartuntamuodot
2.1.1 - kosketustartunta
2.1.2 - pisaratartunta
2.1.3 - tartunta suun kautta
2.1.4 - veritartunta
2.1.5 - tartunta väli-isännän kautta
2.2 - henkilöhygienia
2.3 - käsihygienia
2.3.1 - käsien pesu
2.3.2 - käsien desinfiointi
2.3.3 - käsien hoito
3. Työ-ja suojavaatetus

 


3.1 - työpuku
3.2 - suojakäsineet
3.2.1 - kertakäyttöiset steriilit käsineet
3.2.2 - kertakäyttöiset tehdaspuhtaat käsineet
3.2.3 - monikäyttöiset suojakäsineet
3.2.4 - käsineiden valinta
3.3 - sukat ja jalkineet
3.3.1 - sukat
3.3.2 - työjalkineet
3.4 - hiussuojus
3.5 - suu-ja nenäsuojus
4. Aseptinen työskentely
 

4.1 - osaston huoltohuone
4.2 - huolto
4.3 - puhdistus
4.4 - desinfektio
4.4.1 - Deko, huuhtelu- ja desinfioimiskone
4.4.2 - Deko käyttöohje
4.5- sterilointi
5. Vaatehuolto
5.1 - puhtaat liinavaatteet
5.2 - steriilit liinavaatteet
5.3 - likavaatteet
5.3.1 - likavaatteiden käsittely
6. Jätehuolto
6.1 - tavallinen yhdyskuntajäte
6.2 - hyötyjäte
6.2.1 - paperi
6.2.2 - lasi
6.2.3 - muovi
6.2.4 - ruokajäte
6.2.5 - peltipurkit
6.3 - terveydenhuollon erityisjäte
6.3.1 - särmäisjäte
6.3.2 - biologinen jäte
6.3.3 - tartuntavaarallinen jäte
6.4 - ongelmajäte
7. Sanasto
8. Koepankki
9. Lähteet

© 2001 Tampereen kaupunki