Etusivu > Yleiset ohjeet
Työturvallisuus Tuotesuunnittelu-
ohjeita
Verkko-oppimateriaali Tieto- ja viestintätaidot Kokeita ja harjoituksia Opetuksen suunnittelu

Käsityön perusteet

Käsityö on yleissivistävä, kädentaitoja kehittävä, työntekoon ja työn arvostamiseen kasvattava oppiaine. Pyrkimyksenä on ohjata oppilasta tavoitteelliseen, turvalliseen, ja vastuulliseen työskentelyyn.

Tavoitteena on kehittää oppilaan selviytymistaitoja arkielämässä, teknisessä ympäristössä ja valintatilanteissa sekä ohjata oppilas omaksumaan monipuolisia toteuttamistekniikoita ja soveltamaan teoreettista tietoa käytäntöön.

Käsityön perusteisiin voit tutustua tarkemmin Opetushallituksen sivuilla.

Tutustu käsi- ja taideteollisuusliitto Taito ry:n blogiin Taitava tyyppi.
Blogi käsittelee käsityökokemuksia, ilmiöitä, tekijöitä ja tarinoita käsityön rajapinnoilta.  Tervetuloa nautiskelemaan  ja liittymään blogin lukijaksi! Taitava Tyyppi on myös Facebookissa -kaveriksi pääsee hakemalla henkilöä nimeltä Taitava tyyppi.

Aihekokonaisuuksista

Sivujen sisältö on jaoteltu eri aihealueisiin. Oppimisaihiot sisältyvät uuteen opetussuunnitelmaan. Aiheita voidaan käsitellä myös eri aihekokonaisuuksissa.