E-LEHTI MEDIAKOULULTA

Vuoden 2012 sanomalehtiviikolla Tampereen mediakoulu järjesti Aamulehden ja kolmen 6. luokan kanssa e-lehtipajan, jossa oli tarkoituksena tutustua median vauhdikkaaseen maailmaan. E-lehti eli nettilehti voi sisältää tekstien ja kuvien lisäksi audiovisuaalista materiaalia kuten videoita, animaatioita ja pelejä.

Oppilaat toimivat n. 5 hengen työryhmissä mediapedagogi Jukka Haverin johdolla. Työskentelyssä avusti media-assitentti Akseli Perä-Rouhu. Lehden teossa oli mukana myös Aamulehden toimittaja Arto Fröjd, joka kertoi 1.2. koululaisille toimittajan työstä sekä vinkkejä haastattelutilannetta ja tiedonhakua varten. Luennon jälkeen oppilaat saivat kokeilla työssä hyödynnettäviä laitteita, kuten videokameroita, musiikinteko-ohjelmaa, monikameraa ja trikkikuvaa.

Videoiden tekeminen ja tuntemattomien haastattelu oli Pispalan koululaisista hauskimpia työvaiheita e-lehtipajassa.
"Oli hauskaa oppia käyttämään hienoja mediankäsittelylaitteita", "Mediakoululla oli lämmin tunnelma", "Oli kivaa saada käyttää hienoja kameroita ja trikkikuvaa" Tällaisia kommentteja irtosi pispalalaisilta  e-lehtipajan viimeisenä päivänä mediakoululla.

Linus Otsamo,12

Hyvä ruoka,
hyvä mieli.

Salibandy
Salibandyn saloja valoittaa alan tekijät.

Sport
Jääkiekko vai jalkapallo vaiko Tappara vai Ilves. Studiossa kantaa ottaa liigapelaaja.

Penkkiurheilu
Kasvaako kunto katsellessa?

MEDIA

Musiikki
Millainen musiikki kiinnostaa ja mikä myy?

Demola ja pelit
Henkilö pelien takana.

TV
Gallup
TV:n käytöstä.
Mitä seuraat ja miksi?

TV2:n
Uusi Päivä

Vierailu TV:2 ohjelmasarjan studiossa

Elokuva
Kurkistus elokuvan kulissien taakse

VIIHDE

Mummot
Suositun sarjan hahmot uusissa jaksoissa.

Sarjakuva
Katso niin näet.

Demola

e-studio

Mummot

Apulaispormestari

Musiikki

sarjakuva
Pispalan koulu

Mediakoulu on Tampereen kaupungin perusopetuksen työskentelytila mediapajoille ja se sijaitsee Finlaysonilla Kuusvooninkisessa. Toiminta mediamuseo Rupriikin naapurissa tarjoaa kiinnostavan oppimisympäristön oppilaiden viestintä-ja mediataitojen kehittämiseksi. Keskeisin työskentelymuoto on toiminnallinen, tutkiva oppiminen.  Mediapajojen lisäksi tila Mediakoululla on tarjolla koulutuksia,  materiaalituotantoa, näyttely- ja esitystoimintaa sekä opetuksen ja opetusteknologian kehitystyötä. Yhteistyökumppaneita museon lisäksi on mm. Tampereen yliopisto.

Mediakoulu

Väinö Linnan Aukio 13, Tampere

www.mediakoulu.fi

VIDEOT ovat .mp4 - muodossa.
        Mikäli videot eivät aukea, kokeile
codec:a.
        Anna palautetta lehdestä suoraan kouluille
Karonen, Sampo, Pispala) tai Mediakoululla.