SALIBANDY

 

Salibandy on suosittu harrastus Suomessa. Harrastajamäärän kasvu oli pitkään 30–40 % vuodessa. Salibandy on Suomen kolmanneksi suosituin pallopeli jalkapallon ja jääkiekon jälkeen. Vuonna 2008 salibandyn harrastajia oli n. 354 000. Maailmanlaajuisesti salibandya harrastaa reilu miljoona ihmistä. Salibandy on saanut vaikutteita Yhdysvalloissa pelatusta street hockeysta eli katukiekosta. Suomen Salibandyliitolla eli SSBL:llä on n. 850 jäsenseuraa, 45 000 lisenssipelaajaa ja 2200 joukkuetta. Haastattelimme 19v salibandynpelaaja Tuomas Ahoa, joka pelaa Kooveen M1-, ja A-poikien joukkueessa. Tampereen suurin salibandyseura on juurikin Koovee. Muita Tampereen seuroja on mm. Ilves ja Classic ja Ylöjärven puolella YPA eli Ylöjärven Pallo.

toimittaja: Maria Aho

Salibandy

Teimme  mediakoululla  urheiluhaastattelun ja Maria ja Helmi haastattelivat Tuomas Ahoa. Me myös tehtiin juttu sochista. Minä olin urheiluhaastattelussa ohjaajana ja minusta se ei ollut helppoa,  mutta onnistuin siinä mielestäni ihan hyvin Mediakoululla oli kivaa, mutta Johanneksen koulun ruoka oli tavallista kouluruokaa. Haastattelun jälkeen teimme leikkauksia, tekstiä ja taustamusiikkia. Mielestäni meidän ryhmä onnistui hyvin.

toimittaja: Arttu Suvela

Työryhmä:  Jafer (vas.), Arttu, Roope, Maria, Helmi ja Eedla.

Päivä Mediakoululla

________________________

Tulimme ensiksi luokkaamme klo 8.00. Sitten lähdimme bussilla kohti Mediakoulua. Mediakoululla meitä odotti Jukka Haveri ja kaksi ”assistenttia”. Ensin kävimme läpi päivän aikataulu ja kuka tekisi mitäkin ja minne kukakin lähtisi.

Kaksi ryhmää lähti kaupungille. Toinen kaupungille lähteneistä ryhmistä teki jutun Mc Donald`s:ista ja toinen teki gallupin kielitaidosta. Me ja yksi toinen ryhmä jäimme Mediakoululle kuvaamaan. Toinen ryhmä (meistä jotka jäimme Mediakoululle) teki ``kisastudion´´ Sotshin olympialaisista.

Sitten haastateltavamme Tuomas tuli ``studiolle”. Kävimme vielä kerran haastattelun läpi, laitoimme kamerat, mikit ja muut laitteet valmiiksi ja aloimme  kuvaamaan.

Saimme nopeasti hyvät otokset. Sen jälkeen autoimme poikien ryhmää ohjauksessa, äänimiksauksessa ja kuvamiksauksessa. Sitten muut tulivat takaisin ja me rupesimme muovailemaan alkuanimaatiota videomme alkuun. Kävimme syömässä Johanneksen koululla ja jatkoimme animaatiotamme.

Sitten jokainen ryhmä alkoi omilla työpisteillään leikkaamaan videoitaan sopivaksi ja tekemään musiikkia juttuihinsa. Kun saimme videot leikattua, kävimme vielä läpi mitä saimme aikaiseksi päivän aikana. Pitkän päivän jälkeen lähdimme bussilla kohti koulua.

toimittaja: Helmi Rysä

SOCHI   SALIBANDY   TEMPPUILUA   URHEILUA

SOCHI   SALIBANDY   TEMPPUILUA   URHEILUA