URHEILUA

 


Lajin alkujuuret löytyvät 1930-luvulta, jolloin norjalaiset hiihtäjät ryhtyivät käyttämään ”hiihtoaerobikkia” sekä alppi- että murtomaahiihtoharjoittelussa. Edelleen laji kehittyi 1969- ja 1970-lukujen taitteen hurjapäisten hot dog -laskijoiden räväkästä laskutavasta, joka poikkesi suuresti aikansa hiihtokäsityksestä. ”Hodarihiihdon” keskeisiä arvoja olivat kova vauhti, ilmavat hypyt ja näyttävä tyyli. Aikanaan laji sai lisäkseen voimisteluvaikutteita ja vakiintui olympiakelpoiseksi kilpaurheiluksi.

Freestylen yhteen sitova ajatus on kautta aikojen ollut kaikkien lajien tasapainoinen osaaminen. Alkujaan freestylekisat olivat kokonaiskilpailuja, joissa kaikki laskivat sekä kumpareet, hypyt, että baletin. 1980-luvulta alkanut erikoistumisen kausi näyttää tällä hetkellä olevan päättymässä, sillä ”new school” on nostanut monipuolisuuden takaisin arvoonsa.

X-GAMES

________________________

SOCHI   SALIBANDY   TEMPPUILUA   URHEILUA

SOCHI   SALIBANDY   TEMPPUILUA   URHEILUA

Freestyle on laskettelun osa-alue, joka muodostuu useista alalajeista, joita ei voida täysin erotella. Perinteinen freestylehiihto koostui kumparelaskusta, hypyistä (engl. aerials) ja suksibaletista. Suksibaletin kilpailutoiminta on loppunut lähes kokonaan.

    
         TEKIJÄT:   Roope, Ville ja Eero