Helmi-viestintä

Helmi-viestintä on tarkoitettu kodin ja koulun väliseen yhteydenpitoon. Se on käytössä opettajilla ja vanhemmilla. Huoltajat ja opettajat voivat viestiä keskenään koulun arkeen liittyvistä asioista, selvitellä poissaolot, katsoa kokeiden päivämäärät ja arvosanat sekä opettajien huomautukset oppilaan käyttäytymisestä. Helmi-viestintä löytyy osoitteesta: www.helmi.fi/kirjautuminen/tampere

Kun huoltaja ottaa Helmi-viestinnän ensimmäistä kertaa käyttöön, kannttaa tehdä seuraavat toimenpiteet. Lisätkää sähköpostisoitteenne ”Omat tiedot” välilehdelle. Ja merkitkää rasti ruutuun ”Sähköpostin vastaanotto”. Näin saatte ilmoituksen sähköpostiosoitteeseenne, kun saatte Helmiin viestin. Myös puhelinnumero kannattaa laittaa Helmiin näkyviin, koska näin opettajat löytävät sen helposti tarvittaessa. Tekstiviestiominaisuus ei ole käytössä Pyynikin koulussa. ”Tekstiviestien vastaanotto” kohtaan kannattaa laittaa kuitenkin rasti, koska Tampereen kaupunki voi lähettää hätäviestejä tekstiviesteinä. ”Omat tiedot” sivulla on mahdollista vaihtaa salasana.

Pyynikin koulun helmivastaavina toimivat opettajat Harri Karikallio ja Tommi Savikko. Heiltä voi kysyä apua ongelmatilanteissa, kuten pyytää uutta salasanaa. Opettajien sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@tampere.fi.

Huoltajien tunnukset säilyvät, kun oppilas siirtyy alakoulusta Pyynikin kouluun tai vaihtaa koulua.

Uudet huoltajat saavat koululta tunnukset. Jos et saa tunnuksia koskevaa tietoa Helmi-vastaavilta, ota yhteyttä heihin. Jos tunnuksia ei voi lähettää sähköisesti, voi ne saada itselleen kahdella tavalla:

1. Huoltaja voi hakea tunnuksensa henkilökohtaisesti oppilaan luokanvalvojalta koulusta. Tapaamisajan voi sopia sähköpostin välityksellä. Luokanvalvojat löytyvät kotisivujen Koulunkäynti-osiosta. Opettajien sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@tampere.fi.

2. Toinen vaihtoehto tunnuksien saamiseksi on toimittaa oppilaan mukana koululle huoltajan yhteystiedoilla ja postimerkillä varustettu kirje. Tässä tapauksessa tunnukset postitetaan kotiin.

Oppilaat saavat seitsemännellä luokalla tunnukset, joilla pääsee käyttämään koulun tietokoneita. Samoilla tunnuksilla oppilas pääsee Helmin oppilasversioon. Tunnuksillaan oppilas näkee muun muassa tulevat kokeet, koearvosanat ja huomautukset. Huoltajan ei siis tarvitse eikä pidä antaa omia Helmi-tunnuksiaan oppilaan käyttöön.

Hämeenpuisto 34, 33200 Tampere | 040 569 4145 (kanslia) | Sivujen ulkoasu: Heidi Kemppainen