Helmi-viestintä

Helmi-viestintä on tarkoitettu kodin ja koulun väliseen yhteydenpitoon. Se on käytössä opettajilla ja vanhemmilla. Huoltajat ja opettajat voivat viestiä keskenään koulun arkeen liittyvistä asioista, selvitellä poissaolot, katsoa kokeiden päivämäärät ja arvosanat sekä opettajien huomautukset oppilaan käyttäytymisestä. Helmi-viestintä löytyy osoitteesta: www.helmi.fi/tampere.

Kun huoltaja ottaa Helmi-viestinnän ensimmäistä kertaa käyttöön, kannttaa tehdä seuraavat toimenpiteet. Lisätkää sähköpostisoitteenne ”Omat tiedot” välilehdelle. Ja merkitkää rasti ruutuun ”Sähköpostin vastaanotto”. Näin saatte ilmoituksen sähköpostiosoitteeseenne, kun saatte Helmiin viestin. Myös puhelinnumero kannattaa laittaa Helmiin näkyviin, koska näin opettajat löytävät sen helposti tarvittaessa. Tekstiviestiominaisuus ei ole käytössä Pyynikin koulussa. ”Tekstiviestien vastaanotto” kohtaan kannattaa laittaa kuitenkin rasti, koska Tampereen kaupunki voi lähettää hätäviestejä tekstiviesteinä. ”Omat tiedot” sivulla on mahdollista vaihtaa salasana.

Huoltajan Helmi-tunnukset ovat henkilökohtaiset, eikä niitä saa luovuttaa oppilaalle. Oppilas saa koulusta oman tunnuksen, jolla hän pääsee Helmiin. Tunnuksellaan oppilas näkee esimerkiksi  tulevien kokeiden ajankohdat sekä korjattujen kokeiden arvosanat.

Pyynikin koulun helmivastaavana toimii apulaisrehtori Tommi Savikko. Häneltä voi kysyä apua ongelmatilanteissa, kuten pyytää uutta salasanaa. Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@tampere.fi.

Huoltajien tunnukset säilyvät, kun oppilas siirtyy Tampereen sisällä alakoulusta Pyynikin kouluun tai vaihtaa koulua. Tampereen ulkopuolelta Pyynikille siirtyvien oppilaiden huoltajille lähetetään uudet tunnukset koululta. Tunnukset lähetetään ensimmäisellä kouluviikolla. Tunnuksia voi tiedustella apulaisrehtorilta.

Hämeenpuisto 34, 33200 Tampere | 040 569 4145 (kanslia) | Sivujen ulkoasu: Heidi Kemppainen